Baggerbedrijf Van der Laan werkt met zuig- en cutterkoppen

Baggeren omvat alle werkzaamheden die nodig zijn bij het weghalen van zand, slib en andere lagen van de waterbodem. Maar ook landaanwinning en opschonen van het oppervlaktewater.

Het woord baggeren komt van bagger, dat is slib dat ontstaat doordat plantenresten, afval, en een bodemmateriaal van bladeren die zich vastzetten op de bodem van vaarwegen. Op den duur kan dit het scheepvaartverkeer op de capaciteit van het afvoeren van water hinderen.

Het baggerslib en -specie regelmatig verwijderen is dan ook belangrijk. Vaak is de bagger verontreinigd waardoor de afvoer gecompliceerder (en duurder) wordt. Nederland en België staan bekend om hun vele baggerbedrijven die dit werk op vele plaatsen over de wereld uitvoeren.

Van der Laan baggerschepen zijn uitgerust met 2 verschillende kopstukken. De zogenaamde Cutter- en Zuigkop. Hieronder kunt u het verschil in het diagram bekijken.
Stacks Image 9
Stacks Image 14
Onder het begrip baggeren hoort ook het winnen van zand en grind, als grondstof voor veel producten in de bouwindustrie.
Baggerbedrijf van der Laan BV | +31653319040 | info@baggerbedrijfvanderlaan.nl Contact